25 Ocak 2016 Pazartesi

İZÇEP'ten Merih Akın Yücel Karabağlar Kavacık İlkokulu'nda Erozyon ve Çevre Eğitimi Dersi Verdi- Gelecek Çağ

23 Ocak Cumartesi Günü yeni gelen dizüstlerimizle Kavacık'ta Bilgisayar Aşkı Dersimiz'in 5.'sini yaptık. Ayrıca İZÇEP'ten emekli biyoloji öğretmeni ve temel bilim tabiat bilimleri uzmanı Merih Akın Yücel hepimize erozyon, çevre, temizlik, tasarruf, tutumluluk, dayanışma ve sevgi üzerine mükemmel bir ders verdi. Aşağıdaki pencereden videosunu izleyebilirsiniz.




Sunum kısmında öğrencilerin çoğunun dikkati biraz dağılsa da, "Neler yapabiliriz" bölümü bir çevre forumuna dönüştü. Erozyonu önlemek ve doğayı korumak için yapılabilecekler konuşuldu. Ayrıca konu eski sabunlardan sabun yapımı ve ekonomik ömrünü tamamlamadan hiç bir eşyanın atılmaması gibi önerilere kadar uzandı.

Merih Hanım'ın dikkatini, köy çocuklarının doğayla ve ormanla iç içe yaşadıkları gerçeği çekti ve bunu "Şehirlerde verdiğim derslerde öğrencilerin boş boş baktığı hayvan resimlerini görünce tanıyor, onlar hakkında bilgi verebiliyorsunuz, bu büyük bir şans" sözleriyle açıkladı.

Dersin son kısmına doğru çocukların mandalin kabuğunu sobada yakmanın borulardaki kurumları yakıp düşürttüğü bilgisini bize öğretmesi hepimizi çok şaşırttı. Bir süre düşündükten sonra Merih Hanım, mandalin kabuğunun eterik yağ içerdiğini, bunun hızlı yanmasının kurumları da tutuşturabileceğini söyledi.

Çok eğlendik, enerji aldık ve hepbirlikte öğrendik. Gelecek Çağ'ın eğitimine yaptığı katkılardan ötürü Merih Öğretmenimiz'e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

25 Ocak Pazartesi
Barış Özel











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder